Verlangen naar een Kind moet door JavaScript ondersteund worden.

Verlangen naar een Kind
Verlangen naar een Kind

A-donoren

A-donoren zijn mannen die hun sperma willen doneren bij een spermabank en compleet anoniem willen blijven voor het donorkind dat uit zijn sperma zal ontstaan. Het donorkind zal dus later nooit kunnen achterhalen wie zijn biologische vader is (geweest).

Sinds juni 2004 is het echter in Nederland verboden om als A-donor te doneren bij een spermabank. Het blijkt namelijk dat kinderen psychische schade lijden onder het feit dat ze hun biologische vader niet kennen. Na de invoering van deze wet mochten A-donoren niet meer als A-donor doneren. Ze moesten dan doneren als B-donor of ze moesten helemaal met doneren stoppen. Sperma van A-donoren dat voor juni 2004 is gedoneerd, mag nog wel gebruikt worden na die datum.

Misstanden spermabanken

Toen anoniem sperma doneren voor 2004 nog mogelijk was, werd er slordig omgesprongen met gedoneerde sperma van deze anonieme spermadonoren. Hierdoor is er veel misgegaan bij de spermabanken met de problemen voor al deze donorkinderen tot gevolg. Het blijkt dat de gegevens in het donorpaspoort van deze donorkinderen vaak niet kloppen. Donorkinderen die dachten dezelfde donorvader te hebben, blijken in 75 % van de gevallen een andere donorvader te hebben. In de onderstaande film is een reportage te zien van EenVandaag van 4 augustus 2014 hierover.

Powered by:
DHTML Menu By Milonic JavaScript